Ország-világ

2021.01.20. 11:25

Megszólalt Gesztesi Károly fia: így dolgozta fel édesapja elvesztését

A népszerű színész tavaly januárban hunyt el, fia, Máté a Spirit FM egyik műsorában mesélt arról, miként élte meg apja elvesztését.

Forrás: Bors / Móricz István

Gesztesi Máté a felvétel alatt beszélt a hitről és arról, hogy mit jelentett édesapja, Gesztesi Károly számára a Biblia és a vallás. Arra is kitért, hogy Gesztesi korábban az evangéliumok mellett János apostol leveleit is felmondta, de arról még nem született döntés, mi lesz ennek a felvételnek a sorsa – írja a Ripost.

A színész utolsó munkája volt a Szent Pál Akadémia fordításában megjelenő négy evangélium hangoskönyvként való feldolgozása. A művész tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt nem tudta befejezni ezt a munkáját, így fia, Máté pótolta a hiányzó részeket.

Fotó: Ripost

Édesapja tragikus halála kapcsán elmondta, hogy minden haláleset megviselte, amit látnia kellett, de megnyugtatja a tudat, hogy a túlvilágon újra együtt lehet az apjával és elvesztett szeretteivel.

„A Biblia azt állítja, hogy a halál csak egy takaró, és akik elköltöztek, azok igazából élnek, ennek ellenére nagyon megviselt minden haláleset, amit eddig végig kellett néznem”

– mondta Máté, majd kiemelte, hogy ez nem valami pszichés öngyógyítás részéről.

„A legszebb örökség, amit valaki itt hagyhat (…) Ábelről írja az Ige, hogy azáltal, hogy hitt Istenben, még halála után is beszélt. Azt hiszem, amikor egy ember a halála után is tud még így beszélni, az a legtöbb, amit tehet, és ez az üzenet a legtöbb, amit lehet mondani, és ezáltal egy nagyon hangsúlyos üzenetté is válik” – fejtette ki édesapjának az evangéliumról szóló hanganyagával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában