Bulvár-celeb

2021.04.01. 05:50

Húsvétra megint megérkezett sérült párjához Dömösre Szofi, a gólya

Megérkezett téli szálláshelyéről Dömösre Szofi, a gólya. Párja már nagyon várta és láthatóan majd kiugrott a tollából, annyira örült neki.

Forrás: Shutterstock

Maca 2016-ban került Dömösre, meglőtték és vállából söréteket kellett kioperálni. Meggyógyították, de repülni azóta nem tud, így öt éve Dömösön él.

Már az is ritkaság, hogy egy sérült gólya párt találjon, Macusnak viszont sikerült. Ahogy a kemma.hu is beszámolt róla, párjával, Szofival, már az első évben öt fiókát neveltek fel és azóta tíz fiókájuk kelt ki. Ráadásul

hűségesen ragaszkodnak egymáshoz. Szofi, a tojó már négy éve minden tavasszal visszatér, hogy együtt rakjanak fészket Macussal.

A gólya, ahogy tavaly, idén is megérkezett húsvétra. Március 30-án 15 óra után néhány perccel landolt jól megszokott költőhelyén.

Márton András dömösi madármentő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a híres gólyájuk megint megérkezett: „2017 áprilisában szállt le nálunk először Szofi, aki azóta már negyedik alkalommal tér haza hozzánk, a párjához, a mentőhelyünkön elő tartósan sérült hím madárhoz, aki Macus névre hallgat – írja a madármentő. Tavaly április 2-án érkezett, idén pedig ma, március 30-án landolt.”

A landolás pedig nagyon megható volt.

Macus már messziről észrevette és nagyon örült, hogy visszatért közös fészkükbe Szofi, aki szintén láthatóan boldog volt, hogy megérkezett.

Nézd hogyan kelepeltek és ugrándoztak:

Macus egyébként nemcsak örült, de meg is érezte, hogy itt van az ideje a randevúnak. Napok óta a fészekben ácsorogva töltötte ideje nagy részét. A gólyapár életét folyamatosan nyomon lehet követni a BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpont csatornáján, a Youtube-on.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában