Bulvár-celeb

2021.06.06. 07:25

A bíróság szerint veszélyes: nem szabdulhat a skálás gyilkos

A Szegedi Törvényszék elutasította az életfogytig tartó fegyházra ítélt Bene László fellebbezését, marad a börtönben. Szakértők szerint, csak mérsékelt megbánás jellemzi, nincs kizárva, hogy újra ölne...

Forrás: Bors / délmagyar.hu

Bene Lászlónak továbbra is a rács mögött kell maradnia, a skálás gyilkos talán sosem szabadulhat a fegyházból. A férfi hiába tölti 25 éve a büntetését, másodfokon újra a férfi ellen döntött a Szegedi Törvényszék. A szakértők egybehangzó véleménye szerint a hírhedt gyilkost csak mérsékelt megbánás jellemzi, továbbra is fenyegetést jelent a társadalomra – írja a Ripost.

Pszichológus mondta ki az ítéletet

A Legfelsőbb Bíróság döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor sem helyezte feltételes szabadságra.

Bene Lászlóra legutóbb idén januárban mosolyoghatott volna a szerencse, de a kérését sokadjára is elutasította a bíróság. A skálás gyilkos szabadlábra helyezése most újra reflektorfénybe került, ám

a szakértők egybehangzó véleménye alapján egyértelmű döntés született: a fegyházi magatartása, és a pszichológiai vizsgálat eredményei alapján Bene László több emberen elkövetett emberölés bűntette és más, súlyos bűncselekmények miatt továbbra is veszélyt jelent a társadalomra, ezért börtönbüntetését a rácsok mögött kell töltenie.

Elvetemült gyilkosok

Bene László a skálás gyilkos néven vált hírhedtté. A férfi és társa, Donászi Aladár több súlyos büntettet követett el. Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy 23 éves egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki. A Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Bűntársa öngyilkos lett

A skálás gyilkos társa, Donászi Aladár öt évet töltött a rácsok mögött, a férfi a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjaként nehezen viselte a körülményeket, végül 2001-ben úgy döntött: véget vet az életének.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában