Bulvár-celeb

2021.06.19. 19:00

Még a sokat látott rendőrök is ledöbbentek amikor ezt meglátták az autópályán

Na ez tényleg egy horrorkaraván! Pedig mindig azt hisszük, hogy nem leht tovább fokozni ezt a műfajt...

Forrás: baon.hu / illusztráció

Fotó: ZsambokiDora

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre, és az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyénél szedték ki a forgalomból a képeken látható gépszörnyet. A hírről Schanda Tamás politikus is beszámolt a közösségi oldalán.

„A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra. Az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek munkaszerződése nem volt, a fuvarengedélyek is hiányoztak. A horrorisztikus jelenség több mint 30 százalékos túlsúllyal közlekedett.”

– írta bejegyzésében a politikus.

A hatóság, a sokszoros szabálysértés miatt a sofőrre több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabott ki.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tavaly decemberben közölte, hogy akár félmillió forintos közigazgatási bírságot szabhatnak ki a jövőben a szabálytalan vontatást végző, túlsúlyos és túlméretes járműszerelvényekre akkor is, ha azok személyautókból vagy kistehergépkocsikból állnak.

Ez azért félelmetes látvány....
Fotó: Facebook / Schanda Tamás

A rendőrség korábban csak a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók nem megfelelő műszaki állapotát, elégtelen rakományrögzítését ellenőrizhette és szankcionálhatta. Azóta ez megváltozott, most már a továbbhaladás kötelező feltétele – a bírság megfizetésén túl – a közlekedésbiztonságot veszélyeztető állapot megszüntetése – írja az alapjarat.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában