Bulvár-celeb

2021.06.03. 09:30

Sokkoló! Mégis a felesége végezhette ki a floridai magyar férfit – A gyerekek is otthon voltak

Az ismerősök az utolsó pillanatig hittek Ildikóban.

Szinte összetört márciusban a floridai magyar közösség, amikor megtudták: brutális gyilkosság áldozata lett a közkedvelt magyar házaspár, P. Zoltán és felesége, Ildikó. A házaspárt vérbe fagyva találták meg saját Altamonte Springs-i otthonukban, mindkettőjükkel lövések végeztek, miközben két gyerekük, egy 12 és egy 16 éves lány is a házban voltak – írja a Bors.

A gyerekek azonban sértetlenül megúszták a lövöldözést, az egyik szobába rejtőzve vészelték át a mészárlást. A zsaruk ezután hosszú heteken keresztül nyomoztak.

A szomszédokat sokkolta a tragédia, de már a kezdetektől azt suttogták: a gyilkos maga Ildikó lehetett. A legtöbb ismerősük azonban elvetette ezt az ötletet.

„Ildi nagyon kedves, mindig mosolygó nő, rajongásig imádták a férjével a lányokat, és szépen éltek. Amikor megtudtuk, mi történt, sokkot kaptunk. Képtelenek vagyunk elhinni, hogy Ildi ilyet tegyen, addig nem is gondolunk ilyesmit, míg a nyomozás le nem zárult” – mondta akkor a Borsnak a család egyik ismerőse.

Ildikót és Zoltánt mindenki szerette, nem értik, mi okozhatta a tragédiát
Fotó: © Saját kép

Most azonban Michelle Montalvo, az Altamonte Springs-i rendőrség nyomozója elmondta: a gyilkos valóban az anya lehetett.

„Alapos okunk van feltételezni, hogy ez egy gyilkossági és öngyilkossági ügy, mivel az egyik áldozatnál nem volt fegyver. Ám még tart a nyomozás” – mondta a nyomozó.

Az ismerősök döbbenten állnak a történtek előtt.

„Elképzelni sem tudom, mi történt. Ildi még a légynek sem tudott volna ártani, nemhogy a családjának. Mi valahol még mindig reméljük, hogy nem ő volt.

Már csak a lányok érdekében is. Szegény gyerekeknek nem elég feldolgozniuk azt, hogy mindkét szülőjüket elvesztették, még ezzel a szörnyű hírrel is meg kell birkózniuk” – ingatták a fejüket.

A lányok otthon voltak, amikor édesanyjuk kivégezte apjukat
Fotó: © Saját kép

A lányok részére a gyilkosság után nagyszabású összefogásba kezdett a helyi magyar közösség, eddig 13 millió forintnak megfelelő összeget adományoztak nekik. Úgy tudjuk, bár nagymamájuk azonnal Floridába repült hazánkból, a lányok Amerikában akarnak maradni, jelenleg egy családnál helyezték el őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában