ez nem is gyerekkor

2021.06.18. 16:08

Tragikus sorsú a gyöngyösi fegyveres támadó fia: az anyja már börtönben és az apját is lecsukják

Pisztollyal és késsel felfegyverkezve tért be a gyöngyösi városházára a hivatal korábbi alkalmazottja, majd a polgármester és munkatársai meggyilkolásával fenyegetőzött. Tamás egyedül nevelte a 12 éves, aspergeres fiát, Kendét. Az édesanyja az a nő, aki 18 évre börtönbe került, mert korábban halálra éheztette 1,5 éves kislányát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A gyilkossággal fenyegetőző férfi idősek otthonában élő édesanyja exkluzív nyilatkozatot adott a Borsnak. Elmesélte, hogyan jutott idáig a család.

Kendének nem adatott meg a felhőtlen gyermekkor. Nem elég, hogy Asperger-szindrómás, az édesanyja is börtönbe került és most az apjának is megvan erre minden esélye.

Az asszony korábban megszakította életközösségét Tamással, és egy új férfi oldalán kereste a boldogságot. Két gyermekük is született, akiket éheztettek. Ennek következtében egy másfél éves kislány meghalt, az idősebb édestestvére azonban megmenekült.

A Gyöngyösön élő Kende édesapja tudta, hogy egykori párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért időben kimenekítette tőle az akkor még az anyával élő fiát.

A most 12 éves gyermek anyját a bíróság végül 18 éves szabadságvesztésre ítélte. Bőven nagykorú lesz, amire az anyukája szabadul.

Itt, a gyöngyösi városházán fenyegetőzött Tamás
Fotó: Bors

Tamás ott dolgozott, ahova fenyegetőzni ment

Kendét Tamás vette magához. Egy ideig együtt laktak a férfi édesanyjával, ám Magdi néni másfél évvel ezelőtt egy szociális intézménybe költözött. Ott érte fia tettének híre. Tamás szerda kora délután ügyintézésre hivatkozva lépett be a polgármesteri hivatal épületébe. Mivel 20 évvel ezelőtt maga is ott dolgozott informatikusként, elegendő helyismerettel rendelkezett.

Késsel, pisztollyal rontott a hivatalra

Egészen a polgármester titkárságáig jutott, ahol elővette kését és pisztolyát, majd a településvezető és emberei megölésével fenyegetőzött, illetve kilátásba helyezte, hogy magával is végez. Végül sikerült őt lefegyverezni, és átadni a helyszínre riasztott rendőröknek.

A Bors megtalálta Kende nagymamáját, Tamás édesanyját. Vele telefonon tudtunk beszélni.

A nagymama szeretné nevelni az unokáját

Tudom, hogy minden esélye megvan rá, hogy lecsukják, el is vagyok keseredve.

Tamás jó apa, Kende pedig rajong érte. Nagy marhaságot csinált a fiam, de nem érdemel börtönt!

- mondta az asszony, aki most azt tervezi, hogy az otthonból visszaköltözik a család egykori önkormányzati bérlakásába, hogy ne kelljen a fiúnak intézetbe mennie.

Kendét elvitte a gyámügy

Miközben a férfi a városházán fenyegetőzött, a fia otthon várt rá. Kende kénytelen volt az érte kimenő gyámügyesekkel menni, hiszen kiskorúságára való tekintettel gondoskodni kell a gyermek ideiglenes elhelyezéséről.

A 12 éves kisfiú édesanyja 18 évet kapott korábban, mert Kende féltestvérét halálra éheztette
Fotó: Bors archív

 

 

A szomszédok elmondása szerint egyébként a férfi jó ideje nem dolgozott, de a lakóközösségében mindenkivel kijött.

- Most leginkább a kisfiút sajnáljuk. Nagyon okos gyerek, szívszorító volt látni, amikor jött a gyámügy és elment a számára idegen emberekkel.

Az Egri Járásbíróság ma döntött arról, hogy letartóztatja a 46 éves édesapját is.

Hoszné Nagy Tímea, az Egri Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a férfi most sem tett vallomást és az ügyészhez hasonlóan tudomásul vette a döntést. A végzés azonban még nem végleges, mert a védő nem vett részt az ülésen, és neki öt napja van arra, hogy fellebbezzen a végzés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában