Bulvár-celeb

2021.07.23. 10:25

Elképesztő ritkaság: ilyen ponty százévente akad horogra

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban.

Forrás: pecaverzum.hu

A váratlan zsákmányról a Pecaverzum számolt be. A szerencsés horgásznak Délegyházán akadt horgára e meglepetéshal, a Pontybarátok Feeder Team versenyén. Egy olyan bányatavon került sor erre, amelyet fél éve látogathatnak újra horgászok, mert előtte húsz évig volt „parlagon”.

A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp team néven.

Zoltánnak hetven méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán.

Rögtön értesítette a verseny egyik szervezőjét, hogy jelezze a kupa fotósának, hogy egy nem mindennapi példányt kaphat lencsevégre.

Ilyet még senki nem látott korábban
Fotó: pecaverzum.hu

A különös ponty szerencsét is hozott a Blue Carp teamnek, mert a versenyt szektor 3. helyezéssel zárták, így a különleges fogás mellett egy serleggel is megkoronázták a napot.

A fekete pontyról a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét is kikérte a portál. Harka Ákos elnök elmondta, részletes elemzést készítenek majd, de előzetesen annyit közölt, hogy ez a pontynak egy melanisztikus változata.

Van erre magyarázat, melanin túltermelődés okozza ezt a különleges megjelenést. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ettől van ilyen színe a halnak. Más fajokból már láttam ilyet, pontyból még soha

– nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában