Bulvár-celeb

2021.07.16. 17:30

Helyi magyarok összefogásával menekült meg a brutális belga árvíz fogságából egy hosszúhetényi fiú

Egy magyar fiút kellett kimenteni abban a döbbenetes árban, amely Belgiumot és Németországot is sokkolja. Sok a halálos áldozat, de a baranyai fiú, Patrik szerencsére már biztonságban van.

Forrás: MTI / AP / Valentin Bianchi

Az édesapa, a hosszúhetényi lakos, Füsz Tibor tette közzé Facebook-oldalán csütörtökön, hogy „a nagyfiúnk Patrik Belgiumba bajba került.” – írja a Baranya megyei hírportál a bama.hu.

„Egy folyó a nagy esőzés miatt kilépett a medréből, viszi az autókat, mindent! Gyerkőc a házba van tegnap óta egyedül. Akinél van, elment segítségért, de már nem tudott visszamenni! Egyedül van, kint az ablakig ér a víz, bent térdig és jéghideg, a konyhapulton várja a segítséget tegnap óta!”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1258399077948967&id=100013366596815

A nap folyamán aztán tovább emelkedett a víz, a konyhaszekrényen kellett állni, mert a lakásban már 1 méter 20 centis volt a víz.

A távolból aggódó apa közölte, hogy egy elszánt mentőhelikopteresre lenne szüksége, aki bevállalja a mentést, mert Jetskivel már nem tudtak odamenni a mentők.

A későbbiekben aztán Patrik átmászott egy másik házba, ahol fel tudott menni a felső szintre. Ott várakozott, mentősök voltak arra, de nem vállalták, hogy visszamennek, akkora a sodrás, mert két emberüket is elvesztették addigra.

Este 11 óra előtt aztán azt a hírt kapták az aggódó édesapáék, hogy egy kicsiny mentőcsapat a fiúkat, vízben gyalogolva, teherautókat bevetve, mindent kockára téve kimentette.

A bama.hu úgy tudja, hogy

belgiumi magyarok álltak össze a felhívásra, hogy megmentsék a fiút. Négyen voltak, számtalan akadályon és útlezáráson kellett áthaladniuk, de nem adták fel, és végül sikerrel jártak.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1258807777908097&id=100013366596815

 

Füsz Tibor pénteken este újabb bejegyzéssel jelentkezett pénteken este, melyben megköszönte mindenkinek a segítséget, aki részt vett a mentésben.

Mint a bejegyzésében írja, nagy volt a káosz a belga mentés szervezésben, a brüsszeliek nem számítottak ekkora árvízre. Mint Tibor írja, ennek ellenére folyamatos hívásokkal tájékozódtak az ismerőseik és ezt továbbították feléjük.

Volt, aki felajánlotta, hogy a 42 tonnás kamionjával bemegy ameddig csak tud, de volt olyan, aki azt mondta, hogy az erdős résznél bemegy és beúszik érte. Egyszóval, szinte az egész országunk megmozdult, és a kinti magyarok is óriási segítséget nyújtottak.

És a találkozás pillanata:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1259413957847479&set=a.404682309987319&type=3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában