Bulvár-celeb

2021.07.08. 07:55

Nagy volt az öröm! Fél év után tért haza Csilla: 60 kilométert vándorolhatott a kutyus

Csaknem fél év után ölelhette magához ismét gazdája Csillát, a bűbájos német juhász–rottweiler keveréket. A csákvári család alaposan meglepődött, amikor kiderült: a lakóhelyétől 60 kilométerre került elő a szilveszteri petárdázás miatt pánikba esett kedvencük.

El sem hiszi a család, hogy ennyi idő után előkerült a kutya

Forrás: Metropol / olvasói fotó

Sándor, a Metropol egyik olvasója elképesztő történetet mesélt el a több mint öt hónap után hazatérő kutyusáról. Csilla Csákvárról szökött meg, miután megijedt a hangos petárdázás miatt. A hosszú idő óta vándorló ebet végül a XI. kerületben, a Lágymányosi híd lábánál sikerült befognia a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesületnek.

El sem hiszi a család, hogy ennyi idő után előkerült a kutya
Fotó: Metropol / olvasói fotó

Különös szilveszter

A történet 2020 szilveszterén kezdődött, amikor Sándor egy napra elment otthonról.

– Fehérvárra utaztam egész napra, és amikor hazaérkeztem, Csilla már nem volt sehol. Tűvé tettük érte a környéket, kérdezgettük a közelben lakókat is, de mintha a föld nyelte volna el. Annyit mondtak, hogy hangos petárdázás volt napközben – kezdte Sándor kedvence kalandos történetét. – A környéken több menhely is van, ezeket utána folyamatosan hívogattuk, mert mindvégig bíztunk benne, hogy valaki csak megtalálja Csillát. Öt hónap után viszont már-már kezdtük feladni a reményt.

A család le volt sújtva négylábú kedvencük elvesztése miatt, azonban a menhelyek munkatársai igyekeztek nyugtatgatni őket.

– Sokan tartották bennünk a lelket, azt mondták, volt már példa arra is, hogy hónapok, sőt másfél év után talált haza egy kiskutyus – emlékezett vissza a férfi. – Csilla egy nagyon kis játékos, barátságos kutya, akit a környezetükben mindenki ismer, ezért is különös, hogy csak úgy, nyom nélkül felszívódott.

Öt hónappal később Sándor hívást kapott a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesülettől, hogy meglett a kutyus. A kutyamentők már többször kaptak bejelentést egy Csilla-szerű kutyusról, aki Lágymányoson kóborol. Azonban az állat valamiért nagyon félt, így sosem tudták befogni. Végül május 25-én, a Lágymányosi hídnál lévő építkezési területen talált rá egy hölgy, aki a kutyamentők kiérkezéséig ott tartotta az állatot.

Fotó: Facebook

– Még aznap hazahozták Csillát – idézte fel Sándor. – Elsőre nagyon félt mindenkitől, még tőlünk is, ki tudja, mi mindent élt át. Másnapra azonban megnyugodott, újra felismert mindenkit, és boldogan üdvözölte a környéken lakókat is. Most minden olyan, mint régen volt.

Négy lábon nem juthatott el oda

– Örült az egész család, de ugyanakkor teljesen ledöbbentünk. Hogy kerül egy kutya 60 kilométerrel arrébb? Még most sem értjük, hogyan juthatott el a Lágymányosi hídig – mesélte hitetlenkedve Sándor. – Mindenki azt mondta, hogy ezt a távot négy lábon nem, legfeljebb négy keréken lehetett megtenni. Ráadásul amikor végre újra átölelhettük, meglepődtünk, milyen jól táplált volt, nem úgy nézett ki, mint egy öt hónapja kóborló kutyus. Vajon miután szilveszterkor elmenekült, valaki befoghatta, és így került fel Budapestre? Vajon mit csinálhatott, merre járhatott fél éven át? Ez örökre Csilla titka marad. És nem is tudja, hogy milyen híres kutyus lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában