mesés fotók

2021.09.07. 16:50

Beszökött egy kertbe a kisróka és a család macskájával haverkodott

Filius Balázs kapta lencsevégre a kertjébe fényes nappal ellátogató játékos állatot. A róka rendszeres visszatérő az erdőszéli telkeken.

Forrás: olvasói fotó / Filius Balázs

Mivel Balázs az erdő szélén, egy faházban lakik Salgóbányán, évente néhány alkalommal előfordul, hogy valamilyen erdei állat vendégeskedik a kertjében – írja a nool.hu.

Éjszaka zseblámpával világítva látott már őzet, szarvast, vaddisznót, rókát és borzot is. A kisebbek a kerítés dróthálója alatt közlekednek, a nagyobbak felette, és előfordult már, hogy a véletlenül nyitva maradt kertkapun látogattak be hozzá. Ezúttal egy kedves kis rókát örökített meg.

Lopott egy körtét is...
Fotó: olvasói fotó / Filius Balázs

– Ez a fiatal róka valószínűleg még nem találkozott vadászokkal, néhány hete

félelem nélkül jár-kel a faluszéli kertekben. Nem csupán ennivaló után kutat, játékos kedvében az ajtó előtt letett papucsokat, a kemencétől a tepsifogó kesztyűt, a kerti csap mellől a törölközőt a kert végébe, vagy a bokrok alá húzza, de van, hogy az értékes zsákmányok valamelyike a szomszédba is átkerül

– mesélte a nool.hu olvasója.

Szerencséjére nem csak sötétben jár a róka, a napokban világosban is előkerült, így Balázsnak csupán annyi volt a dolga, hogy várja az exponálásra alkalmas pillanatokat.

Mindenhol alaposan körülnézett
Fotó: olvasói fotó / Filius Balázs

 

Címkék#kisróka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában