Bulvár-celeb

2021.09.12. 19:55

Elcseréltek két újszülöttet a kórházban – csak otthon derült ki, mi történt

„Rossz” gyereket adott ki a hódmezővásárhelyi kórház, egy családnak. Éppen hazaértek, amikor a kórház a szülőkre telefonált, hogy vigyék vissza. Végül a történtet jól végződött. A kórház elnézést kér minden érintettől, vizsgálatot is indítottak az ügy tisztázására.

Forrás: Shutterstock /illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az apa és az anya is kiposztolták a múlt hét második felében két különböző vásárhelyi közösségi oldalon, hogy nem a saját babájukat vitték haza, mert más újszülöttet adott át nekik a kórház. Az anya ezt írta:

„… hétfőn jöttünk ki a kisfiammal a hódmezővásárhelyi kórházból, a csecsemőosztályról és összecserélték a gyermekemet egy másik babára és még annyira sem voltak hajlandók, hogy bocsánatot kérjenek„

- írja a delmagyar.hu.

Siettek a taxihoz

Az apuka a Szeged365-nek nyilatkozott a történtekről. „Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk ott van bent, náluk. Érdekesnek találtuk, mert ugye mi már hazahoztunk egy gyereket. Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam.”

Hasonlított a sajátjukra

Az apa azt is mondta, a kisbaba nagyon hasonlított a sajátjukra, még néhány pötty is volt az orrán. Azonnal taxit hívtak, de az csak fél óra múlva tudott menni értük. Újabb negyedóra telt el, amíg beértek. A nőgyógyászatra csak csengetés után lehet bejutni, de ő a tenyerével rávágott egy nagyot az ajtóra és kipattintotta a mágneszárat, majd karon ragadta a másik apukát, hogy menjenek be. Végül a történet jól végződött. Mind a két család magához ölelhette a saját gyermekét.

Az édesapa bejegyzését letörölték a közösségi oldalról, az édesanyáé még most is olvasható, alatta rengeteg véleménnyel. Voltak, akik a család mellé álltak, egyikük úgy fogalmazott, ez nagyon durva, szégyellje magát a kórház. Más azt írta, a szülők helyében feljelentést tenne. Egy hozzászóló szerint ez gáz, mi van, ha nem jönnek rá?

Sokan viszont ledöbbentek azon, hogy a szülők nem nézték meg, hogy a saját gyereküket viszik-e haza. „Egy anya, ha egyszer látta a gyermekét, soha nem téveszti össze. Többször szoptatta, magához ölelte, és nem érezte azt, hogy egy és egyedi, senkivel össze nem lehet téveszteni?”

– írta egy hozzászóló, mások pedig úgy fogalmaztak, biztos nem írták volna ki a közösségi oldalra, ha ilyen előfordul, mert az a saját szégyenük lenne.

Volt már ilyen Vásárhelyen

Egy hölgy arról írt, volt már ilyen Vásárhelyen. „Ez bármikor előfordulhat, emberek vagyunk. Emlékszem, 35 éve is volt ilyen eset. Az újszülöttön dolgoztam, akkor számmal jelöltük őket, ami a derekukon volt. Egy kezdő nővér öltöztette fel a kicsit. Csak mikor a másik apuka jött a gyermekéért, akkor vettük észre a cserét. Jó fej volt az apuka, az ő kocsijával mentünk a gyermekéért a tanyára. Én vittem az ő gyermeküket. Az anyuka azt mondta, hogy észre sem vette a cserét. Nem lett probléma belőle, nem győztünk elnézést kérni. Emberek vagyunk, nem kell pálcát törni mások felett.”

A delmagyar.hu megkereste Kallai Árpádot, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó főigazgatóját, aki azt mondta, minden érintettől elnézést kérnek, vizsgálatot indítottak az ügy tisztázására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában