Szülők, figyelem!

2022.01.21. 05:50

Életmentő dolgot posztoltak a gyermekmentők az allergiás kisfiú tragédiája kapcsán

Mindenkinek tudnia kell.

Borzalmas tragédia történt kedden Budapesten, a IV. kerületben lévő Fóti úti töltőállomáson: rosszul lett és összeesett egy 7 éves kisfiú. A mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Újpest polgármestere, Déri Tibor osztott meg a közösségi oldalán, hogy egy születésnapi torta okozhatta a gyermek halálát, pontosabban a kicsi mogyoróallergiája.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány most egy új poszttal jelentkezett közösségi oldalán, mivel, mint írják, a gyerek életéért ők küzdöttek.

„Egy 7 éves, mogyoróallergiás kisfiú életéért küzdöttünk a napokban, sajnos sikertelenül. Vélhetően az iskolában elfogyasztott, mogyorót is tartalmazó torta válthatott ki életveszélyes, úgynevezett anafilaxiás túlérzékenységi reakciót, mely akár percek alatt fulladáshoz, szívmegálláshoz vezethet„ – írják.

Ez segíthet, ha baj van

A szörnyű hírt hallva többen is megkeresték a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, hogy hasonló esetben a kalcium segíthet-e. A válasz: nem! Ilyen esetben az epipen menthet életet.

„A tragédia kapcsán, melyet a média is közzétett, több, ételallergiás gyermeket nevelő szülő kérdezte tőlünk, mit lehet tenni hasonló esetben, segíthet-e a kalcium. A válasz egyértelműen nem, a KALCIUM NEM használ sem enyhe, sem súlyos allergiás reakciók esetén. Fulladással, vérnyomáseséssel járó allergiás reakcióban egy előretöltött adrenalin tartalmú önadagoló „toll” ( Epipen Junior/Anapen Junior) használata menthet életet, melyet igazoltan súlyos allergiás betegek részére írhat fel az orvos. Ezt az injekciót anafilaxiás tünetek esetén azonnal, izomba kell beadni” – tanácsolja a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Ripost cikke szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában