Boldogság

2022.08.04. 05:43

Szőke szépség rabolta el a magyar válogatott focista szívét

Szalai Attila története sok fiatal számára inspiráló hazai és nemzetközi közegben egyaránt.

Még csak 14 éves volt a magyar válogatott focista, Szalai Attila, amikor a Vasas Akadémiáról Bécsbe, a Rapid Wienhez igazolt. A török a Fenerbahçe játékosa a BioTechUSA nagyköveteként mesélt arról, milyen nehéz döntés volt ez a családja számára.

„Sokat beszélgettünk édesanyámmal, édesapámmal, hogy mit lehetne tenni, hogyan lenne a legjobb. Egyhetes próbajátékon vettem részt először, amin megfeleltem. A család Sopronba költözött, az első évemben nem vettek fel a kollégiumba, ezért költöztünk Sopronba, aztán ott kezdtem el a gimnáziumot nulladik németen. Minden nap suli után vonattal jártunk ki Bécsbe és edzés után vissza. A családom is hatalmas áldozatokat hozott, hogy ez nekem sikerüljön, édesanyám nagyon sokáig két munkahelyen dolgozott” mesélte a magyar fociválogatott védője.

Éhes volt és vacsorát sem kapott

Attila édesanyja elmesélte, milyen nehéz volt, amikor fia egyik napról a másikra kikerült Bécsbe, ahol öt évet töltött.

„Folyamatosan aggódtunk, hogy merre van, mit csinál éppen, minden rendben van-e. Sokszor előfordult, hogy felért a kollégiumba edzés után, és írt vagy hívott minket, hogy már vacsora sincs. 

Ezt így szülőként megélni, hogy ott van a gyermek messze, éhes és még vacsorát sem kapott, mert elfogyott a kollégiumban. Nem tudsz neki segíteni sem, azok nagyon nehéz időszakok voltak mesélte az édesanya.

Barátnője nagyon büszke Szalai Attilára

Szalai már gyerekként arról álmodott, hogy egyszer édesapja nyomdokaiba lép, és magára öltheti a címeres mezt. A pillanatról, amikor megkapta az első válogatott meghívóját, barátnője, Gyöngyi mesélt.

Emlékszem rá, amikor először a magyar válogatottal pályára lépett, meg arra is, amikor megkapta a hírt. Cipruson bent ültünk, szerintem éppen ebédeltünk, és akkor jött neki a meghívó, hogy bekerült a keretbe. Ha egyedül lett volna, azt mondta, elsírja magát, annyira örült neki emlékezett vissza a focista szerelme a Bors szemléje szerint.

Látni, hogy egész életében ezért dolgozott, és hogy ez végül is ilyen hamar, mert még fiatal, bejött az életébe, hatalmas büszkeséggel töltött el tette hozzá.

Szalai Attila Puskás Aréna megnyitóján, Uruguay ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!