Bulvár-celeb

2022.09.29. 12:01

Igazi hős: a Fradi orvosa mentette meg a férfit, akinek leállt a szíve a magyar-olasz meccs előtt

Egy barátjával együtt azonnal cselekedtek.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy szurkoló rosszul lett és összeesett a Puskás Aréna előtt a hétfői Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően. A férfit újra kellett éleszteni, majd immár stabil állapotban kórházba szállították - írja az Origo.

Az élete minden bizonnyal azon múlt, hogy a közelben volt egy szakember, mégpedig Dr. Reha Gábor, a Ferencváros orvosa, aki habozás nélkül sietett a segítségére.

"Egy orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik valaki, egyből rohantunk oda. Gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy hirtelen szívleállás volt" – idézte fel a történteket Reha a Fradi.hu-nak.

"Azonnal levettem a sálat a nyakából, majd megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem az egy örökkévalóságnak tűnt. Mire odaértek, a férfi már elkezdett öklendezni, szerencsére sikerült visszahozni az életbe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában