Bulvár-celeb

2023.01.18. 14:41

Csoda Kecskeméten: nyolc év után tért haza egy labrador

Bella még 2015-ben tűnt el, a család álmában sem gondolta, hogy egyszer még előkerül...

Kicsit megöregedett ugyan, de nagyon örültek a kutyusnak.

Forrás: baon.hu

Fotó: családi fotó

– Már nem számítottunk arra, hogy valaha is előkerül Bella. A labrador szuka nyolchetes korában került hozzánk és szinte családtagnak számított – mesélte Bánáti Attila. A kutya gazdája elárulta, hogy Bella korábban is valóságos „szabadulóművész” volt, akinek a 2700 négyzetméteres felsőszéktói telek is kicsinek bizonyult. Bella így hamar bekerült az ebrendészet nyilvántartásába és kétszer is hazavitték a szökevényt – írja a baon.hu.

2015. április 18-án ismét eltűnt Bella, ami nagy szomorúságot okozott az akkor négy és fél éves Zsombor fiuknak, akinek kedves pajtása volt a labrador. Mint azt Bánáti Attila mesélte: a most ötéves Zselyke lányuk is annyit hallott az évek során róla, hogy szinte mindent tudott az eltűnt kedvencről.

 

A csaknem nyolc éve eltűnt kutya története azonban a napokban csodás fordulatot vett.

 

Kecskeméten a Vályogvető utcában befogtak egy labradort, amely nyakörvet viselt, barátságos és szomjas volt. 

Gyorsan haverok lettek a család mostani kedvencével.
Fotó: családi fotó / Forrás: baon.hu

A kóbor eb a Menhely az Állatokért Alapítvány gondozásába került, akik „csodaként” írtak Bella megtalálásáról. Az alapítvány közösségi oldalán közzétettek szerint 

 

a csip révén felvették a kapcsolatot a kutya gazdájával és azt is látták, hogy a PET-VET adatbázisban elveszettként szerepel az eb 2015 óta. Mint fogalmaztak: „...valaki befogta és 7 évig nem oltatta. Nem kereste a gazdáját. Most Bella végre hazatérhetett eredeti gazdájához!” 

 

Hozzátették: ezért kérnek mindenkit, hogy oltassa a kutyáját, csipeztesse, legyen megfelelő cím, telefonszám, hogy el tudják érni a gazdát. Ha elveszett, jelezzék állatorvosuknak, hogy jegyezze be az adatbázisba! – javasolták a tulajdonosoknak.

Bellát nagy örömmel fogadták vissza a Bánáti családban és Szemi is hamar barátságot kötött a már tízéves labradorral, aki újra kezdi megszokni régi otthonát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában