Bulvár-celeb

2023.03.02. 10:50

Rájöttek, mi volt az ufónak hitt gyanús fény Salgótarján felett

Megoldódott a rejtély. Csoda lett volna, ha mozdul az a fény...

Képünk illusztráció

Forrás: Science Photo/AFP

Mozdulatlan fényeket videóztak Salgótarján felett, kiderült, hogy mi lehetett az valójában. A nool.hu olvasója szombaton juttatott el egy videófelvételt a szerkesztőséghez, amelyen különös fényjelenséget örökített meg a nógrádi megyeszékhely felett. Sokan ufóra gyanakodtak, a legtöbben azonban már akkor érthető szkepticizmussal fogadták a híreket – írja friss cikkében a nool.hu.

A portál kikérte állandó „ufószakértőjének”, a kazári származású Miskolci Lászlónak a véleményét is.

– Bár nem túl jó minőségű a felvétel, pozitívumként fel tudom hozni, hogy a készítője használta a zoomot, így legalább van némi viszonyítási pontunk. Jól látszik, hogy magasabban van, mint a szemben lévő ház teteje. Viszont az is látható, hogy szinte vele párhuzamosan, jobbra is látható egy fényforrás, amit szintén nem tudunk, hogy micsoda – kezdte a kutató.

– Olvastam a kommenteket, és a videó készítője azt írta, hogy szinte minden hajnalban látja a jelenséget Zagyvarónáról, ami nekem már gyanús, és arra irányul, hogy valami hétköznapi, földi magyarázata van a dolognak. Sőt, nem látom, hogy a jelenség mozogna, úgy tűnik, hogy egy helyben áll. 

Az is lehetséges, hogy a háttérben egy domboldal helyezkedik el, amin megtalálnánk a fényforrás eredetét – mondta a portálnak Miskolci László.

Mint kiderült, a szakértő rátapintott a lényegre, ugyanis a 3100.hu riportere 

egy korszerűbb kamerával nappal és este is ellátogatott a helyszínre, ahol megállapította, hogy a felvételen a rónafalui kápolna és a mellette lévő lámpák fénye látható.

 

 

 

 

 

Címkék#UFO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában