Bulvár-celeb

2023.04.18. 12:23

Nagyszabású koncertre készült a hirtelen elhunyt Török Ádám, rengeteg terve volt a zenésznek

A magyar legenda halálhírét kedden jelentették be.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Május 8-án nagyszabású koncertet adott volna az Erkel Színházban a kedden hirtelen elhunyt Török Ádám, társaival izgatottan készült a „Török Ádám 75 – Syrius-Mini 50 Koncert” elnevezésű eseményre.

De a zenész egyébként is mindig tele volt tervekkel és „célocskákkal” – erről is beszélt az egyik utolsó interjújában, amelyet a hot! magazinnak adott még tavaly.

Megindító visszaolvasni, miket nyilatkozott akkor Török Ádám, aki éppen egy sztrókból lábadozott, szinte hihetetlen gyorsasággal. Mesélt fiáról, akire rendkívül büszke, és feleségéről is, akiről ódákat zengett. Mint mondta, Dóri nemcsak aranyos, szép, hanem okos és remek ember is, aki mindig gondoskodott róla.

Amikor a zenész váratlanul sztrókot kapott, akkor is mellette volt, ő hívta a mentőket. 

Már javulóban vagyok. A járásom kicsit még bizonytalan, a hangomat is keresem. De hogy legyen valami jó is: fogytam 12 kilót, és a cukorbetegségem elmúlt. Aggódtak értem a barátok, a közönség. Amikor legutóbb felléptünk a Pólus moziban, telt házzal, csodálatos volt, hogy érezhettem, mennyire szeretnek

– nyilatkozta akkor felépüléséről a lapnak.

A zenész azt is elmondta, több városba is hívták őket koncertezni, őt pedig ez élteti.

Mindig kell valami cél – néha csak célocska –, ami fontos, hogy sikerüljön

– idézte most már szívszorítónak ható szavait a Bors.

Török Ádámra emlékezik a közmédia

A 75 éves korában elhunyt Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas előadóművészre interjúkkal és koncertműsorokkal emlékeznek a csatornák – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda az MTI-vel.

 

Április 18-án 21 óra 15 perctől az M2 Petőfi TV ismétlésben adja a Magas és Mély című műsorának Török Ádámról szóló epizódját, amelyben az énekes életének fordulópontjairól mesélt. A Jazz Akusztik: Török Ádám koncertet április 21-én 21 óra 15 perctől tűzi műsorára a csatorna. A Petőfi Rádióban a kedden 20 órakor kezdődő Petőfi Kultban szintén megemlékeznek róla.

 

Az M5 kulturális csatorna kedden 19 óra 5 perctől ismétli a Kontúr című portréműsort, amelyben Török Ádámmal kivételes életútjáról beszélgettek. A Duna 23 óra 5 perctől ismét műsorára tűzi a Hogy volt?! – Török Ádám és a Mini című epizódját, amelyben legismertebb dalaik, a Gőzhajó és a Vissza a városba történetét is megosztotta a nézőkkel. A Duna World szerdán 17 óra 30 perctől a Török Ádámról szóló Hogy volt?! című műsorral csatlakozik a megemlékezéshez.

Borítókép: Török Ádám a Tabánban 2021. augusztus 21-én a Mini együttes koncertjén a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Retro Bulin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában