Bulvár-celeb

2023.04.07. 05:30

Többmilliós hitelt vett fel a magyar lány, hogy utasszállító repülőt vezethessen

Nem akart az irodában ülni, pilóta lett Evelinből.

Forrás: Simon-Pintér Evelin

A saját korlátjain szeretett volna átlépni az a magyar lány, aki a közgazdász diploma megszerzése és ötévnyi HR-es munka után 2020. februárjában elkezdte a 2 éves pilótaképzést. 

Simon-Pintér Evelin most egy fapados légitársaságnál készül a típusvizsgájára, nemsokára utasszállító gépeket vezethet majd.

A nemsokára 30 éves Evelint a testvére vitte el egy reptérlátogatásra, ahol, mint mondja:

Nagyon beütött a kerozingőz.

Ezek után arra az elhatározásra jutott, hogy bár a családjában nem volt pilóta, ő az szeretne lenni. 2020-ban posztgraduális pilótaképzésen kezdte meg a tanulmányait. 

A legnagyobb hangsúlyt a bemeneti követelményekre fektették:  B2-es angol nyelvvizsga, egyetemi alapképzés és első osztályú repülőorvosi alkalmassági engedély, utána pedig félórás felvételi beszélgetésen következett.

12 fővel indult el akkoriban a képzés, azonban csak Evelin végezte el a megadott idő alatt, mindenki más csúsztatott még féléveket-éveket - sokan a covid miatt halasztottak.

Az, hogy mennyibe kerül egy ilyen képzés, Evelin videójából kiderül:

Hogyan lehet bekerülni egy légitársasághoz, és létezik-e a nemi megkülönböztetés a pilóták között, kiderül a Ripost cikkéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában