Bulvár-celeb

2023.05.26. 05:00

Hidegzuhanyként jött a szakértő véleménye, összetört Kozso legnagyobb álma

Törvénybe ütköző dolgot tervezett az énekes.

MW

Kozso

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Kozso már évekkel ezelőtt beszélt a balatoni delfinekről, de akkor még csak viccből. Azóta időről időre emlegeti ezeket a csodálatos emlősöket. Legutóbb éppen Hajdú Péter internetes műsorában beszélt róluk, és elmondta:

dolgozik azon, hogy sikeresen telepíthessenek delfineket a magyar tengerbe. 

Hogy mennyire komolyan gondolja ezt, bizonyítja, hogy a tervével megkereste Hanga Zoltánt, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjét, aki bár üdvözölte az ötletet, felvilágosítást adott arról, hogy ez több okból is kockázatos, illetve lehetetlen vállalkozás lenne. A szakember erről szerdán reggel beszélt a Retro Rádióban Bochkor Gáboréknál – írja a Bors.

Hanga Zoltán
Fotó: Markovics Gábor / Forrás: Ripost

Nem hivatalosan, de beszéltünk erről Kozsóval és neki is mondtam, hogy az édesvízi delfinek általában trópusi helyeken fordulnak elő. Vagyis ezek a vizek eléggé melegek. Jó kérdés, hogyan lehetne kivitelezni, hogy a Balatonban is éljenek delfinek. Egyrészt a Balatonban időnként tél van és be is fagy bizonyos részeken. A trópusi éghajlathoz szokott delfinek nem viselnék jól és elég sérülékeny állapotban lennének. És persze a folyamatos gondoskodást is nehéz lenne megoldani egy nagyjából 500 négyzetkilométer területű tóban

– sorolta az ellenérveket Hanga Zoltán. Amellett, hogy kifejtette, a delfinek miatt a tó ökoszisztémájában is beállhatnának nem kívánatos változások, rámutatott a vitathatatlan tényre:

„Magyarországon az állatvédelmi törvény kifejezetten kimondja 1998 óta, hogy Magyarország területére delfint behozni, tartani, utaztatni és bemutatni tilos.”

Így most már biztos, hogy összetört Kozso álma.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában