mezőgazdaság

2019.05.06. 18:00

Óriási versenylehetőséget jelent a GMO-mentesség

A magyar GMO-mentes stratégia nem változik, Magyarország továbbra is kiáll a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentesség óriási lehetőséget jelent – mondta Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztériumban (AM) tartott GMO-tematikus napon.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához. Hozzátette, a magyar kormány által képviselt GMO-mentes politika eredményeként

soha, egyetlen génmódosított növény sem került köztermesztésbe az országban, az jelenleg is teljeskörűen tiltott.

Nagy István kiemelte, a magyar GMO-mentes stratégia nem változik, Magyarország továbbra is kiáll az Alaptörvényben meghatározott célért, azaz a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért.

A tematikus napon több mint 50 szakértő képviselte a magyar, géntechnológiai tevékenységeket végző kutatóintézeteket, vállalkozásokat, egyetemeket, növénynemesítőket, valamint az engedélyező és ellenőrző hatóságokat. A vitában részt vettek többek között környezet- és természetvédő civil szervezetek, méhészeti szakemberek, valamint az élelmiszer-és takarmányiparban dolgozó szakértők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában