Éberség

2019.07.20. 10:00

Fokozottan ellenőrzik a teherautókat és a buszokat a következő napokban

A sofőröknek hétfőtől vasárnapig kell számítaniuk arra, hogy nagyobb valószínűséggel állítják meg őket az ország közútjain – közölte a rendőrség a honlapján.

Gyöngyöspata, 2011. május 19. Közúti ellenõrzés Gyöngyöspatán. A Heves megyei Rendõr-fõkapitányság helyi, gyöngyösi és a Készenléti Rendõrség Miskolci 10. Bevetési Osztályának rendõrei megerõsített szolgálatot látnak el Gyöngyöspata területén. Folyamatosan ellenõrzik a településen áthaladó gépjármûveket, azok utasait és rakományaikat. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Forrás: MTI

Fotó: H. Szabó Sándor

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a július 22. és 28. közötti ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Tispol) éves ellenőrzési terve alapján tartja a rendőrség.

A Truck & Bus elnevezésű, Európa-szerte folytatandó ellenőrzésen elsősorban a vezetési és pihenőidővel, a veszélyes áru szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják – írta az ORFK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában