Járvány

2020.03.18. 11:42

Az áruszállítás továbbra is működik a ferihegyi repülőtéren

Bár a személyszállító járatok többségét a légitársaságok törölték, az áruszállítás nem áll le – közölte szerdán a Budapest Airport.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér azt írta, kapacitáscsökkentés főleg a kínai járatoknál volt, és a járatok felfüggesztésével az utasszállító gépek rakterében rendelkezésre álló kapacitás is kiesett, de a szolgáltatás nem állt le.

Az üzemeltető újból hangsúlyozta, hogy a légikikötő nyitva van, magyarok és külföldiek is utazhatnak. Az utasforgalom csökkenése miatt a közelmúltban átadott 1-es utasmólót lezárták, minden schengeni országból érkező utast a 2B Terminálra visznek át, az induló utasok a 2A kapuit vehetik igénybe, az utasfelvétel és biztonsági ellenőrzés pedig pedig csak a 2B-n történik.

A BA közölte továbbá, hogy a terminálokból nagy számban lopják a kézfertőtlenítőket, még a nagy méretű, automata szenzoros gépeket is pár óra alatt ellopják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában