Járvány

2020.03.17. 18:37

Az összes vasúti kocsit fertőtlenítik az országban

Szerdáig tervezetten a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, a hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik így.

Március 13-án megkezdődött a MÁV-Start járműparkjának fertőtlenítése, hétfőn délelőttig 172 járművön – köztük az elővárosi forgalomban járó villamos motorvonatokon is – elvégezték az úgynevezett záró fertőtlenítést – közölte a vasúttársaság hétfőn.

A közlemény szerint szerdáig tervezetten a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, a hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik így.

A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken.

Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően a hét végétől a járműpark jelentős részének teljes fertőtlenítése biztosítva lesz.

A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl hétfőtől a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken az utazóközönségnek is fokozatosan biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget.

A vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozók – például a jegypénztárosok, jegykezelők – már korábban megkapták a kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt tartalmazó egységcsomagokat, az üzemi területeken is több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét.

A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja – írta közleményében a vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában