Járvány

2020.03.13. 13:57

Egymilliárd forintot adományoz a járvány elleni harchoz az MKB Bank

A magyar tulajdonú pénzintézet elsősorban az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati erőfeszítések támogatására szánja az összeget.

Egymilliárd forintot adományoz a koronavírus-védekezéssel kapcsolatos kormányzati erőfeszítések támogatására az MKB Bank Nyrt. – közölte a pénzintézet pénteken. Mint írták, a jelentős összeget elsősorban az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedések elősegítésére szánják.

A közlemény idézi Balog Ádámot, az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját, aki szerint

„semmi különösebb magyarázatot nem igényel az, ha egy magyar tulajdonban lévő bank elsőként érzi kötelességének azt, hogy Magyarországnak segítsen”.

A bankvezető hozzátette: pénzintézetük szakértői már elemzik, hogy a koronavírus esetleges negatív gazdasági következményeinek enyhítése terén milyen módon tudják támogatni ügyfeleiket, illetve milyen módon tudnak együttműködni ez ügyben a kormányzati szervekkel és a piaci szereplőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában