vásárlási láz

2020.03.12. 22:10

Felfokozott hétvége jön a kereskedelemben

A forgalom nagyobb lett a boltokban azzal, hogy új szintre lépett a járvány elleni védekezés.

Budapest, 2016. december 12. Vásárlás Erzsébet-utalvány Plusz kártyával egy belvárosi élelmiszerüzletben 2016. december 9-én. A kártya kibocsátója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az elektronikus kártyán kezelhetõ az étkezési, az ajándék, az iskolai, a kultúra valamint a sport utalvány is. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Egy ilyen horderejű bejelentés, mint a tegnapi, jobban megmozgathatja a vásárlókat, mint az elmúlt napok történései, de még kevés idő telt el, hogy összegezni tudjuk a fogyasztás változásait. A forgalom nagyobb lett a boltokban azzal, hogy új szintre lépett a járvány elleni védekezés – mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az országos veszélyhelyzet bejelentése után azt jelezte, hogy

újra megélénkült a lakosság vásárlási kedve, de nincs fékeveszett felhalmozás a boltokban, ugyanakkor az előttünk álló napok mozgalmasabban telhetnek a láncoknál.

Szerdán az esti időszakban több helyütt akadt, ahol a vevők tartós alapélelmiszerekből ismét nagyobb mennyiségeket tettek a kosarakba, illetve egyre sűrűbben látni szájmaszkban vásárló magyarokat is a boltokban, ezzel együtt számszerűsíteni egyelőre képtelenség a forgalom változásait.

„Továbbra is alapvető kérdés a boltokból elfogyott árucikkek mielőbbi pótlása” – jegyezte meg a főtitkár, utalva rá, hogy

a kereskedők változatlanul arra törekednek, hogy a polcokat mihamarabb vissza lehessen tölteni a keresett termékekkel.

Vámos György megemlítette, hogy a kormány bejelentése alapján a plázák, bevásárlóközpontok nem esnek korlátozás alá, mivel azok elérése az emberek alapvető beszerzéseihez szükséges, hiá­ba fordulnak meg nagy tömegek ezekben az üzletközpontokban. Szavai szerint ez helyes döntés, amivel a lakosság folyamatos áruellátása biztosítva van.

A termelői piacokra ugyancsak nem vonatkozik korlátozás, mivel azok állandó jelleggel értékesítési tevékenységre adnak lehetőséget.

„A tegnapi bejelentés semmilyen kiskereskedelmi egységet nem érint, az élelmiszerek, a fogyasztási cikkek továbbra is akadálytalanul elérhetők a lakosság számára valamennyi üzletben”

– húzta alá a szakszövetség főtitkára. Mint mondta, a kereskedők továbbra is kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a kormányzattal való együttműködésnek, hiszen például a kamionstop múlt hét végi feloldása, illetve a hosszabbítás lehetősége valódi, nagy segítséget jelent az ellátásban részt vevő cégeknek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában