Követendő példa

2020.04.16. 14:25

A magyar gazdaságpolitikát méltatja az IMF

Megváltozott az utóbbi időszakban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországhoz való hozzáállása, már nem tekinti például unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát – mondta Szakáli István Loránd, a Századvég vezető elemzője csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban arról beszéltek, hogy az IMF szerint az Európai Unióban idén a magyarországi nemzeti össztermék (GDP) fog a második legkisebb mértékben csökkenni a koronavírus-járvány miatt.

Szakáli István Loránd elmondta,

az IMF mára más országok számára is követendőnek ítéli a magyar gazdaságpolitikát. A szervezet ugyanakkor pozitívan értékeli a magyar kormány gazdaságvédelmi akciótervét, illetve intézkedéseit is.

Hozzátette a kormány gazdasági akcióterve kifejezetten a gazdaság újraindításával foglalkozik, s ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a munkahelyeket megőrizzék, újakat hozzanak létre, és megerősítsék a gazdaság szerkezetét.

Kitért arra is, a járvány elleni védekezés miatt mesterségesen kellett leállítani a gazdaságot; a legnagyobb kérdés, hogy mikortól nem kell már félni a járványtól, mikor lesz meg a vakcina, hiszen csak ezt követően lehet újraindítani a gazdaságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában