Járvány

2020.04.18. 19:20

Egyszerűsítik az állatjóléti támogatások kifizetésének kérelmezését

Az egyszerűsítést a szaktárca a magas patogenitású madárinfluenza miatt elrendelt és folyamatban levő járványügyi intézkedésekre, valamint a koronavírus-járvány ágazati termékpályákra gyakorolt hatásai miatt vezette be.

A madárinfluenza járványra tekintettel a leölési határozatokat a vágóhídi igazolással egyenértékű dokumentumként fogadja el az Agrárminisztérium (AM) a baromfitartóktól az állatjóléti támogatások negyedik negyedévi kifizetési kérelmeinek benyújtása során – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih közleményében hozzátette, hogy az egyszerűsítést a szaktárca a magas patogenitású madárinfluenza miatt elrendelt és folyamatban levő járványügyi intézkedésekre, valamint a koronavírus-járvány ágazati termékpályákra gyakorolt hatásai miatt vezette be.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha a leölési határozat a leölt állatok darabszámát nem tartalmazza, úgy annak igazolására az eljáró hatósági állatorvos által készített jegyzőkönyv másolatát is mellékelni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában