Jó tudni!

2020.04.17. 12:13

Utalványokat érintő változást jelentett be a Magyar Posta

A Magyar Posta 150 ezer forintra emelte az utalványok háznál történő kézbesítésének összeghatárát – közölte a társaság pénteken.

Budapest, 2016. augusztus 9. A Magyar Posta Zrt. munkatársa kézbesíti a Nemzeti Választási Iroda választási értesítõit a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban október 2-ára kiírt kvótareferendumhoz Budapesten 2016. augusztus 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A közlemény szerint a háznál kézbesíthető utalvány összeghatárát meghaladó lett a Gyermekek Otthongondozási Díja (GYOD), miután a havi járandóságot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megemelte 2020. január elsejétől.

A Magyar Posta módosította az Általános Szerződési Feltételeket, így a GYOD-ot és a többi utalványt is 150 000 forint összeghatárig háznál kézbesíti. Ezzel együtt a helyettes átvevő is jogosultságot kapott a pénzküldemény átvételére írják a közleményben.

A változás hatályba lépési ideje a módosítástól számított 30 nap, de tekintettel a bekövetkezett járványügyi helyzetre, az érintettek már március 20-tól kézhez kaphatják otthon az utalványok összegét írja közleményében a Magyar Posta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában