Bizonytalanság

2020.08.14. 15:51

Felmondta a kollektív szerződést a Dunaferr vezetése

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője ma reggel felmondta a vasmű kollektív szerződését, amelyet személyesen közölt a szakszervezetek vezető tisztségviselőivel. A cég szakszervezete szerint a lépésnek beláthatatlan következményei lehetnek.

Az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője ma reggel felmondta a vasmű kollektív szerződését, amit személyesen közölt a szakszervezetek vezető tisztségviselőivel. Evgeny Tankhilevich cégvezető a lépést a vasmű nehéz gazdasági helyzetével, valamint a koronavírus-járvány következményeivel indokolta. A lépés következtében a kollektív szerződés 2021. február 14-én megszűnik. Az azt követő időszakban a munkáltató új kollektív szerződést igyekszik megkötni, de attól tart, hogy a Vasasszakszervezet magatartása miatt erre kicsi az esély.

A szakszervezet a felmondást kommentálva azt nehezményezte, hogy a cég vezetésétől nem kapott részletes tájékoztatást a vasmű helyzetéről, illetve jelezte, hogy nem sikerült munkásgyűlést tartani. Ugyanakkor az érdekképviselet visszautasította, hogy a cégvezetés a szakszervezetet okolja a kollektív szerződés felmondásáért.

A munkáltató felmondólevelét és a két szakszervezet közös közleményét a duol.hu dunaújvárosi hírportál tette közzé, ezeket ide kattintva érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában