MÁV-START

2020.08.06. 15:10

Kelendő a Start Ausztria menetjegy

Egy hónappal a júliusi bevezetését követően már több mint 12 600 Start Ausztria menetjegyet értékesített a MÁV-START – közölték csütörtökön.

A Start menetjegyek köre

még idén előreláthatóan német, svájci, cseh, szlovák, lengyel, román, horvát és szlovén úti célokkal is bővülni fog,

amelyek a teljes ausztriai kínálattal együtt nemcsak a MÁV-mobilalkalmazásból, hanem a megújuló internetes értékesítési felületről is elérhetők lesznek.

A Hegyeshalmon keresztül utazó nemzetközi utasok 90 százaléka választotta a Start Ausztriát.

A legnépszerűbbek a Budapest és Bécs, a Győr és Bécs, valamint a Budapest és Salzburg közötti utazások voltak

- közölték.

Mivel a Start Ausztria bármely magyarországi és ausztriai állomás közötti utazásra elérhető, több olyan, az osztrák határtól távol eső magyarországi állomásról is vásároltak menetjegyet, mint Kisvárda, Sátoraljaújhely vagy Pécs, és olyan távoli osztrák célpontokra is, mint Bregenz, Dornbirn vagy Feldkirch.

A legolcsóbb 9 eurós jegyeket leginkább Győr, Mosonmagyaróvár és Bécs között váltották, a legdrágábbakat pedig 1. osztályra, Budapest-Landeck-Zams útra 63 euróért, 2. osztályon Sátoraljaújhely-Bregenz utazásra 61 euróért vették. Az utóbbi a legtávolabbi magyar zónából a legtávolabbi osztrák zónába szólt – közölte a MÁV-START.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában