Ország-világ

2020.09.28. 13:06

Jelentős adócsökkentést jelentett be a pénzügyminiszter, a tesztelés is olcsóbb lehet (videó)

Jövő évtől a vállalkozásoknál és a családoknál is több pénz maradhat majd, az ügyek intézése egyúttal egyszerűbbé és olcsóbbá válhatna. Az összes járványügyi szűrővizsgálatot adómentessé tennék, így több ezer forinttal kerülhetnek majd kevesebbe.

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentős adócsökkentő lépéseket jelentette be a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülését követően.

Eszerint jövőre még kedvezőbbé válhat a kisvállalati adó. A Magyar Nemzet tudósítása szerint arról már tavasszal döntött a kormány, hogy jövő januártól 12-ről 11 százalékra csökken az adó mértéke, most pedig azt javasolják, hogy a bevételi értékhatárt duplázzák meg 3 milliárd forintig. Így még több cég választhatja a kisvállalati adót.

Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé. A pénzügyminiszter jelezte: Ezzel ötmilliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál, az ügyintézés pedig gyorsabb lesz.

Az operatív törzs döntésének következményeként a jövő év második felétől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfa-bevallás tervezetét – folytatta. Ezzel félmillió vállalkozás mentesül majd az adókitöltés alól.

A tárcavezető bejelentette azt is, hogy újabb befektetés-ösztönző lépésekről is döntött a törzs. Javasolják, hogy jövőre töröljék el a társaságok fejlesztési tartalékának tízmilliárd forintos felső értékhatárát. Ez a remények szerint még több beruházás megvalósítását segíti elő Magyarországon.

Végül

javasolják, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat legyen adómentes. Így tesztenként több mint hétezer forint adó spórolható meg.

„Folytatjuk az adók csökkentését, a bürokrácia egyszerűsítését. Reményeink szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, ahol a járványt megelőzően volt” – tette hozzá Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában