Ország-világ

2020.10.30. 10:05

Ha ilyen sonkát vett, ne egye meg! Veszélyes baktériummal fertőzött

Számla és nyugta nélkül is visszaveszi az Aldi a Hola Serrano sonkát és visszatéríti az árát. Az ételben veszélyes Listeria baktériumot találtak.

Forrás: Aldi

A baktériumos szennyeződést, a Principe di San Daniele Spa által gyártott Hola Serrano sonkában találták. Azonnal felfüggesztették az érintett termék értékesítését. Az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg – közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. az MTI-vel.

A Listeria gyomor/emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat.

Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, és 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát.

A vásárlók kérdés esetén az Aldi ügyfélszolgálatához fordulhatnak a +36 23 504 680-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában