tranzakció

2020.10.02. 16:39

Szlovén tévétársasággal bővült a TV2 Csoport

A Planet TV három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal büszkélkedhet.

Lezárult a tranzakció: a magyarországi piacvezető televíziós csoport része lett október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV.

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a piacvezető magyarországi tévétársaság, a TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül.

Így október elsejétől a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan a TV2 Csoport részévé vált. A Planet TV új CEO-ja Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lett, míg a COO pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

A hatósági jóváhagyások megszerzését és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek teljesítését követően lezárult a tranzakció, amely keretében a magyarországi piacvezető TV2 Csoport megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaságot, a Planet TV-t a korábbi 100 százalékos tulajdonos Telekom Slovenije-tól, és ezáltal régiós terjeszkedésbe kezdett. Így október elsejétől hivatalosan a TV2 Csoport részévé vált a szlovén tévétársaság.

A Planet TV Szlovénia egyik legismertebb tévécsoportja, amely három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal büszkélkedhet.

A TV2 Magyarországon mind csoportszinten, mind a fő csatorna vonatkozásában piacvezető 2020 eddig eltelt időszakát* tekintve, programstruktúráját olyan sikeres nemzetközi és hazai brandek jellemzik, mint a Dancing with the stars, a Sztárban Sztár, az Exatlon Hungary vagy éppen a Mokka, a Tények és a Tények Plusz.

A mostani akvizícióval három új, országos elérésű tévécsatornával bővül a TV2 Csoport portfoliója, és egyben nemzetközivé is válik, hiszen a Planet csatornái továbbra is a szlovén piacra sugároznak, szlovén nyelven.

A Planet TV új CEO-ja a 28 éves nemzetközi médiapiaci tapasztalattal rendelkező Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lesz, aki 2013 és 2014 között a szlovén csatorna CEO pozícióját elsőként töltötte be, míg a COO Spela Pirnat, aki korábban, 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója, illetve évtizedes tévépiaci tapasztalattal bír.

„Örülök, hogy sikeresen lezárult a tranzakció Szlovéniában, és megtiszteltetés számomra, hogy újra a Planet TV szolgálatára lehetek. Spelával és az egész csapattal együtt azon fogunk dolgozni, hogy tovább növeljük a csatornák piaci részesedését, és valódi versenyhelyzetet teremtsünk” – mondta Pavel Stanchev.

Úgy véli, hogy a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, az általa régiós szereplővé vált TV2 Csoport pedig tovább folytathatja az elmúlt években tapasztalt dinamikus bővülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában