kereskedelem

2020.12.16. 14:44

Étrend-kiegészítők telemarketinges értékesítését vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított két céggel, a Helvetia Apotheke d.o.o. és a Helvetia Direct Marketing s.r.o. vállalkozásokkal szemben, amelyek tisztességtelen módszerekkel népszerűsíthették a Helvetia Apotheke étrend-kiegészítőket – tájékoztatott a GVH.

A GVH-hoz számos panasz érkezett az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban.

A hivatal úgy véli, hogy

a termékek telemarketinges népszerűsítése során a cégek jelentős információkat hallgatnak el a fogyasztók elől, például a kereskedelmi gyakorlat célját, a vállalkozás pontos nevét és címét, illetve a szerződéstől történő elállás feltételeit.

A megkeresést követően a cégek a postai úton megküldött csomaghoz számlát, illetve fizetési felszólítást mellékeltek, melyek azt a hamis benyomást kelthetik a fogyasztóban, hogy már megrendelte a termékeket.

A GVH korábban tájékoztatóban foglalta össze a csomagküldő kereskedelem egyes kockázatait, például a telefonon hirdetett ingyenes próbacsomagok veszélyeit.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll a versenyhivatal rendelkezésére, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában