Ország-világ

2020.12.17. 12:00

Több mint 18 milliárdnyi beruházásról állapodott meg a kormány (videó)

A gazdaság újraindításában a hazai élelmiszeripari cégek is részt vesznek – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban a pénzügyminiszter.

Három hazai élelmiszeripari céggel állapodott meg a kormány, összesen 18,5 milliárd forintnyi beruházásról és 1500 munkahely védelméről szól a megállapodás – jelentette be csütörtökön délelőtt Varga Mihály a Facebook-oldalán.

Varga Mihály a közösségi oldalán ismertette a támogatás részleteit, eszerint 8 milliárd forinttal a legnagyobb beruházást az Univer vállalta. Az összegből 3 kecskeméti telephelyüket fejlesztik. A Gyermelyi Zrt. 5,5 milliárd forintból korszerű búzaőrlőt épít a Komárom-Esztergom megyei településen, míg a Tolnatej Zrt. 5 milliárd forintból sajtgyártó üzemet hoz létre Szekszárdon.

A pénzügyminiszter hozzátette, hogy a kormány még az idén a teljes, 80 milliárd forintra emelt nagyvállalati beruházásösztönző keretre megköti a támogatási szerződéseket. A költségvetés rendelkezik a szükséges összeggel, a fejlesztések pedig nem állhatnak le, hiszen a munkahelyeket meg kell védeni – hangsúlyozta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában