Ország-világ

2021.02.15. 08:09

Harmincmilliárd forintból indítanak pályázatokat a vállalkozások támogatására (videó)

A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be a közösségi oldalán.

Csaknem 1000 hazai vállalkozás számára nyílnak a héten új pályázatok – közölte a Facebookra feltöltött videójában Varga Mihály.

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként négy kiíráson csaknem harmincmilliárd forint értékben pályázhatnak a cégek fejlesztési forrásokra – hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte: a pályázattal egyrészt a hátrányos helyzetű települések vállalkozásai juthatnak lehetőséghez, az ilyen településeken csaknem 800 cég működik.

„Nehezebb helyzetben vannak versenytársaiknál, ugyanakkor fontos szerepet töltenek be a települések életében, mert munkát adnak a helyben élőknek. Ezért a kormány rájuk kiemelt figyelmet fordít a gazdaság újraindítása során”

– fogalmazott Varga Mihály.

Ismertette, a pályázaton legalább kétmilliós, de akár 60 millió forintnyi fejlesztési forrást is elnyerhetnek ezek a vállalkozások.

A megjelenő pályázatok másik része az élelmiszeriparban, a műanyagiparban, illetve a divat- és dizájniparban működő vállalkozások beruházásait segíti. A pályázatokon 5 és 500 millió forint közötti támogatást is elnyerhetnek. A pályázatokat a Széchenyi 2020 honlapján lehet majd benyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában