szabadulószoba

2021.03.15. 12:06

A céges csapatépítők is az online térbe költöznek

A 2020-as év nem a vállalati csapatépítők éve volt. A szokásos év végi csapatépítők több mint 97 százaléka elmaradt 2020-ban.

A szokásos év végi csapatépítők több mint 97 százaléka elmaradt, derült ki az Exit The Room 740 cég megkérdezésével végzett felméréséből – írja a Világgazdaság.

A kutatásban a meghökkentően magas arány mögötti okokat is keresték. A megkérdezett cégek 48,6 százaléka a COVID-19 járvány miatt nem tartotta meg csapatépítőjét, 16,2 százalékuk pedig költségeit akarta csökkenteni a csapatépítők lemondásával. 32,4 százalék ezeken kívül álló okokból nem rendezett team buildinget.

Ezen válaszok között az érdeklődés hiánya, leterheltség, és a szervezéssel kapcsolatos pluszmunka vitte a prímet, ami azt is mutatja, hogy szép számmal vannak olyan vállalkozások, jellemzően a kkv szektorban, ahol a csapatépítők megszervezése amolyan extra feladat, aminek nincs egyértelmű gazdája.

A home officeból is tartható online csapatépítők 2020 előtt szinte ismeretlenek voltak a nagyközönség számára, most azonban a cégek 56,8 százaléka, szívesen venne igénybe ilyen szolgáltatást, 35,1 százalék pedig legalábbis megfontolná a lehetőséget.

2020 tavaszán kezdtünk el online szabadulószobát fejleszteni, és megteremteni rá a keresletet Magyarországon is. Aztán ősz és a vírus második hulláma egy olyan meglepő fordulatot hozott a történetben, ami felülmúlta legmerészebb álmainkat is

– számolt be Rétfalvi Gábor az Exit The Room tulajdonosa tapasztalatairól.

A szabadulószobák mindig is népszerű csapatépítő programok voltak, ám azt előzetesen nem gondoltuk volna, hogy az online csapatépítők ekkora érdeklődésre tartanak majd számot. Mostanra több mint 1000 cégnek tartottunk már online csapatépítőt, a világ 50 országából

– tette hozzá Rétfalvi Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában