Évi 800 millió utas

2021.07.10. 22:25

A MÁV-Volán integráció új szintre emeli a közösségi közlekedést

MÁV-Volán integrációval létrejött csoportszemlélet új szintre emeli a közösségi közlekedés szervezését – mondta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a 71. Vasutasnap budapesti központi rendezvényén tartott tisztavató ünnepségen a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hozzátette, az integrációval magasabb szintű szolgáltatást lehet nyújtani az évente kiszolgálandó 800 millió utas számára.

Mager Andra kiemelte,

a MÁV-Volán integrációval megvalósul az egységes menetrend, a ráhordó hálózatok, csatlakozások fejlesztése, a jegy- és tarifaközösség.

A miniszter beszédében szólt arról, hogy a MÁV-Volán csoportnál megállapodtak a 2023-ig tartó bérfejlesztésről. Ez mutatja a kormány elkötelezettségét a biztonságos életpálya és az állami vállalatok munkaerőpiaci versenyképességének megőrzése mellett – fűzte hozzá.

Mager Andrea elmondta,

évről-évre elhivatott, magasan képzett, a nemzeti vasúttársaság jövőjéért elkötelezett tisztek gyarapítják azt a hagyományt, amely a MÁV-ot és Magyarországot erősebbé teszi.

A miniszter megköszönte a közösségi közlekedési szolgáltatásban dolgozók, köztük a vasutasok elkötelezettségét, hogy a járvány alatt helytálltak.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója ünnepi beszédében felidézte, hogy a tavalyi év nem várt kihívások elé állította az egész világot, így a MÁV-Volán-csoportot is. A vírusjárvány idején legnagyobb magyar közösségi közlekedési szolgáltatóként helyt kellett állniuk.

A 2021. január elsején létrejött MÁV-Volán integrációval Magyarországon modern, fenntartható és utasbarát közösségi közlekedés jött létre. A fejlesztések nagyban segítik, hogy Magyarország elérje az Európai Unióban célul kitűzött karbonsemlegességet

– mondta a MÁV elnök-vezérigazgatója.

Az idén 189 vasúti tiszt végzett a Baross Gábor oktatási központban, és tett esküt a Vasutasnap központi rendezvényén.

A MÁV közleménye szerint a Vasutasnapon több kitüntetést adnak át.

A pénteki kiemelt fővárosi eseményeket követően szombaton országszerte juliális rendezvényekkel ünnepelnek – közölte a MÁV.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában