agrárium

2021.07.21. 12:25

Bizonytalan a zöldségszezon

Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a szabadföldi zöldségekben a hét végi viharok és a heves esőzések – olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

Budapest, 2016. szeptember 19. Zöldségek a Heltai Jenõ téri vásárcsarnok egyik elárusítóhelyén a fõváros III. kerületében 2016. szeptember 19-én. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület fideszes országgyûlési képviselõje a békásmegyeri piac és környéke felújításáról tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kormány további 3,5 milliárd forinttal támogatja a piac és környéke felújítását, fejlesztését, amely kiegészíti a Heltai Jenõ tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához tavaly biztosított egymilliárd forintot. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A lap a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezetre hivatkozva azt írta, hogy néhány mélyebb fekvésű területen megállt a víz, ott az a kérdés, hogy mennyi ideig marad a terület elöntve.

Tavaly volt olyan csemegekukorica-tábla, amelyet félméteres magasságban öntött el az ár, de mivel hamar levonult, az állomány különösebben nem károsodott – áll a cikkben.

A lap összeállítása szerint a hideg és a meleg egyaránt gondot okozott a termesztőknek. A hideg miatt például késett a sárgarépa és a hagyma vetése, a hőség viszont nem tett jót a zöldborsónak.

A szakmai szervezet szerint is fontos lenne a belföldi zöldségfogyasztás növelése, ennek a törekvésnek azonban gátat szabnak a magas árak. A KSH adatai szerint egy év alatt 17 százalékkal drágult az átlagos zöldségkosár – olvasható a cikkben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában