szulfit lehet benne

2021.08.25. 14:15

Őrölt fahéjat hívtak vissza a boltokból, allergiát okozhat

Nem jelölt allergén, szulfit jelenléte miatt a Culinaris Kft. őrölt fahéjat hívott vissza a forgalomból, a termék bármelyik Culinaris üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A visszahívás a „TRS Őrölt fahéj / TRS Cinnamon Powder 100 g” elnevezésű, TRS Asia's Finest Food márkájú, 2023.07.31-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

A Nébih felhívta a figyelmet, hogy a termék a szulfitra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása elkerülendő.

A Culinaris honlapján közölt tájékoztatás szerint a Heuschen & Schrouff, Oriental Foods Trading B.V. az élelmiszerjog szabályozása szerinti felelősségének eleget téve kezdeményezte a termék visszahívását; a figyelmeztetés nem jelenti azt, hogy az egészségügyi kockázatot az eladó okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában