Ők lettek az idei legjobbak

2021.09.10. 11:49

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Ebben az évben 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntető címet, közülük többen nívódíjban és különdíjban is részesültek.

Budapest, 2021. szeptember 9. Latorcai János, az Országgyûlés alelnöke, a pályázat fõvédnöke beszédet mond az Érték és Minõség Nagydíj Pályázat kitüntetéseinek átadásán az Országház Felsõházi üléstermében 2021. szeptember 9-én. Idén 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntetõ címet, közülük többen nívódíjban és különdíjban is részesültek. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A csütörtökön az Országgyűlés felsőházi termében megrendezett ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat fővédnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a magyar vállalkozások sikeresen alkalmazkodtak a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez, és hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar gazdaság újraindulása gyors és dinamikus volt.

Latorcai János kijelentette, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat valódi értékmérő a szigorú elbírálási rendszerének köszönhetően

a díjazottak hozzájárulnak a magyar gazdaság sikeréhez, másokat értékteremtésre késztetnek.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen rámutatott arra, hogy a magyar agrárium bebizonyította, krízishelyzetben is képes folyamatosan termelni, az ország ellátását biztosítani.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a pályázat fővédnöke beszédet mond az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseinek átadásán az Országház Felsőházi üléstermében
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az agrártárca államtitkára hangsúlyozta, a kormány az elkövetkező években soha nem látott mértékű forrást biztosít vidékfejlesztésre, amelynek célja a vidéken élők helyzetének javítása, a helyben maradás elősegítése.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója elmondta: idén 30 százalékkal nőtt a díjazottak száma, pályázatot az ország egész területéről és Erdélyből adtak be.

Az idei díjazottak többsége kis- és középvállalkozás, de mikrovállalkozások is bizonyították, hogy képesek világszínvonalú termékek előállítására, szolgáltatásra

- tette hozzá.

Az idén az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot – a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. írta ki 41 főcsoport több mint 100 témakörében – közölték a szervezők.

A közlemény szerint a pályázati rendszer ráirányítja a figyelmet a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalára, és elősegíti a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A nagydíjak mellett nívódíjakat és különdíjakat is átadtak.

Idén 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntető címet, közülük többen nívódíjban és különdíjban is részesültek
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a Panyolai Szilvórium Zrt. érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a Natics Laboratories Kft. kapta a NATICS LA NUIT 0.05 százalék Retinal +C-vitamin szérum kifejlesztéséért.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat az Edelholz Faipari Kft. és a Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. közösen benyújtott, Tömör tölgy feldolgozott faipari termékek megnevezésű pályázatért kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíjat a NASTE BAU Kft. érdemelte ki a Tájépítés a parképítés önjáró kertészeti robotokkal a humánerőforrás kiegészítése és pótlása érdekében című pályázatáért.

Gábor László fõszerkesztő (k) és Juhász Péter megbízott rovatvezető (b) az ORIGO gazdasági szerkesztősége képviseletében átveszi a Kommunikációért Nívódíjat Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárától
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje különdíjat a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíjat a Bükki Gyógynövény Kft. és az erdélyi Pityóka Gyár SRL. kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíjat Bartha Márton, az erdélyi mezőpaniti Therézia Prodcom Kft. alapító vezérigazgatója vehette át.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei, a Kossuth Rádió aktuális műsorainak szerkesztősége, az ORIGO gazdasági szerkesztősége és a METROPOL szerkesztősége érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában