Ország-világ

2021.10.11. 12:39

Napjaink legnagyobb kihívásáról kérdezi a kormány az embereket

Az egyetemeken és online kérdőív formájában konzultál a kormány az egyik legfontosabb kérdésben.

Budapest, 2021. október 7. Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelõs államtitkára (k), Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelõs kormánybiztos (b) és Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület alapítója a Zöld konzultáció indulásáról tartott sajtótájékoztatón az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpo fogadócsarnokában 2021. október 7-én. A világkiállításon is ki lehet tölteni a Zöld konzultációt. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Ismét a magyar emberekhez fordul a kormány, ezúttal a klímaváltozással és a természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekben – írja a Magyar Nemzet az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése nyomán.

A konzultáció során november végéig kitölthető online kérdőív.

Ennek célja, hogy a kormány pontosan feltérképezhesse, hogyan viszonyul a lakosság a klímaváltozáshoz, a környezetvédelemhez és erőforrásaink tudatos felhasználáshoz.

Az online kitölthető kérdőív mellett keddtől országjárás kezdődik a zöld ügyekről. Az egyetemi látogatásokkal egybekötött előadássorozat két hónapon át tart majd a legnagyobb hazai városokat érintve, első állomása Győr lesz.

Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a klímaváltozás egyre intenzívebben van jelen az életünkben. A kérdőív kitöltését azért is nevezte fontosnak, mert

a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai hangzatos szólamok helyett konkrét intézkedéseket igényelnek.

Magyarország zöld úton jár, ez a következő két hónapban szó szerint is értendő – tette hozzá Steiner Attila.

– Ne feledjük, hogy a 21. század egyik fő kihívása a környezetünk megóvása, az ezzel kapcsolatos felelősségünk vállalása, ami a fenntartható jövő kulcsa. Bízom benne, hogy Magyarország egyre magasabb szinten tud hozzájárulni a környezeti és éghajlatpolitikai célok megvalósulásához. Az irányok meghatározásában számítunk a kérdőív eredményeire is – emelte ki Nagy István agrárminiszter.

A Zöld Követ Egyesület szakmai partnerként szintén hozzájárult a kérdőívhez, és az országjáráshoz is csatlakozik. Az egyesület célja, hogy minél többen részt vegyenek ebben a társadalmi párbeszédben. Király Nóra, a szervezet elnöke elmondta,

az országjárás során az egyetemek auláiban várják az érdeklődő fiatalokat.

Az egyetemeken zajló országjárás minden nagyobb hazai várost és felsőoktatási intézményt érint. Ezen a héten Győrt, Veszprémet és Miskolcot, míg a következő állomások között Eger, Kaposvár, Pécs, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Debrecen és Szeged szerepel. Az országjárásnak számos budapesti egyetem is állomása. A kampányban Nagy István agrárminiszter és Steiner Attila államtitkár mellett az Agrárminisztérium több államtitkára is részt vesz. Emellett a figyelemfelhíváshoz az agrártárca országfásítási programja is hozzájárul a következő hetekben.

Borítókép: Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára (középen), Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos és Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület alapítója a Zöld konzultáció indulásáról tartott sajtótájékoztatón, 2021. október 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában