Fontos információ

2022.04.29. 13:15

Júliusig vásárolhatunk élelmiszert a Szép-kártyákról

A pihenőkártyával rendelkező munkavállalók július elsejéig továbbra is fizethetnek az étel- és italalapanyagokért a vendéglátás alszámláról.

Csütörtök este megjelent az árstopintézkedésekkel kapcsolatos hosszabbításról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be szerdán - írja a Magyar Nemzet.

Eszerint a háború okozta áremelkedések családokra gyakorolt hatásainak csökkentése érdekében július elsejéig meghosszabbította a kormány az üzemanyagokra, illetve az alapvető élelmiszerekre érvényben lévő ársapka- és árkorlátozó intézkedéseket.

A friss kormányrendeletből az is kiderül, hogy a Szép-kártyák élelmiszerbolti felhasználása – amelynek eddigi határideje május 31. volt – ugyancsak meghosszabbodik két hónappal.

Vagyis a pihenőkártyával rendelkező munkavállalók július elsejéig továbbra is fizethetnek a elfogadóhelyként működő üzletekben az étel- és italalapanyagokért a vendéglátás alszámláról. 

Borítókép: Vásárlás egy belvárosi élelmiszerüzletben 2016. december 9-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában