Együttműködés

2022.12.08. 22:25

Szijjártó: a magyar gazdaság növekedése szempontjából kulcsfontosságú a vasúti közlekedés (videó)

A tárcavezető a többségi magyar tulajdonú V4SIL cégalapító ünnepségén üdvözölte a vegyesvállalat létrehozását, amely nem csupán munkahelyeket teremt, de gondoskodik majd a szakképzett utánpótlásról is.

Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j) a V-Híd Építő Zrt. és a cseh AZD Praha közös cégalapításáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar gazdaság növekedése szempontjából kulcsfontosságú a vasúti közlekedés és szállítmányozás, ezért hatalmas előrelépés, hogy a magyar V-Híd Zrt. biztosítóberendezéseket gyártó közös céget alapít a területen regionális piacvezető, cseh AZD Prahával - jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. 

A tárcavezető a többségi magyar tulajdonú V4SIL cégalapító ünnepségén üdvözölte a vegyesvállalat létrehozását, amely nem csupán munkahelyeket teremt, de gondoskodik majd a szakképzett utánpótlásról is. 

Beszédében hangsúlyozta, hogy

 a világ az elmúlt években válságról-válságra bukdácsolt, amelyekből le kell vonni a tanulságokat.

 

Szavai szerint az egyik ilyen a vasúti közlekedés és szállítmányozás felértékelődése, amit jól mutat, hogy míg a koronavírus-járvány alatt sok esetben megszakadtak a beszállítói láncok, a vasút "kifejezetten jól vizsgázott, válságállónak bizonyult, átment a stresszteszten". 

"Miközben a szállítmányozás többi ágazata szenvedett, a vasúti szállítmányozás növekedni tudott"

 - mondta. 

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy az elmúlt években általában "a levetett és már karrierjük vége felé közeledő nyugati biztosítóberendezéseket" használták, ami hatalmas versenyhátrányt jelent, most viszont "létrejön az a szellemi, fizikai és pénzügyi kapacitás, amelynek segítségével a magunk erejéből át tudjuk adni a múltnak ezt a versenyhátrányt". 

"Ez lehetőséget biztosít arra, hogy Magyarország kihasználja a mindabból fakadó előnyöket, hogy itt vagyunk Európa szívében, mind az észak-déli, mind a kelet-nyugati közlekedési folyosó közös metszéspontjában" - hangsúlyozta. 

A közösen létrehozott társaságban feladat lesz a MÁV előírásainak megfelelő berendezések szoftver- és hardverelemeinek korszerűsítése, későbbiekben pedig gyártása. 

A cseh gyártó a kor legmodernebb szintjét képviselő rendszeréhez kapcsolódó technológiai transzfert is végrehajt a beruházás során, hogy megteremtse az alapjait a magyar piacra specializált berendezésnek. 

A miniszter szerint 

az elmúlt időszak eseményei demonstrálták, hogy milyen kiszolgáltatottak azok az országok, amelyek nem tudják saját ellenőrzésük alatt tartani kritikus infrastruktúrájukat, márpedig ennek egyik legalapvetőbb része a vasúti közlekedés és szállítás. 

Ennek kapcsán felhívta a figyelmet a biztosítóberendezések fontosságára, amelyekre nagy szükség van ahhoz, hogy "a gyorsan fejlődő magyar vasúti hálózaton egyre növekvő és egyre erőteljesebb vasúti közlekedést rugalmasan, gyorsan és biztonságosan bocsássuk át". 

"A magyar gazdaság jövőbeni növekedése szempontjából kulcsfontosságú, hogy a vasúti közlekedést gyorsan és biztonságosan, valamint menetrendszerűen lehetővé tevő biztosítóberendezések közül a legmodernebbeket alkalmazzuk" - közölte. 

Végül pedig kitért a kedvező környezeti hatásokra is. 

"Amennyiben a közlekedés nagyobbik részét át tudjuk terelni a vasútra, akkor a környezetszennyezés egy jelentős forrását tudjuk kiiktatni"

 - szögezte le Szijjártó Péter. 

Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vállalat 2016-os megalapítása óta törekszik a vasútépítés egészét átfogó, a tervezéstől a kivitelezésen át a szállítmányozásig terjedő szolgáltatási lánc működtetésével piacvezetővé válni, ennek megvalósítása érdekében tesz egy újabb jelentős lépést az új vegyesvállalat. 

Zdeněk Chrdle, az AZD Praha elnöke hangsúlyozta,

 számukra fontos a magyar piaci jelenlét.

 Kifejtette, cégük 100 százalékban cseh tulajban van, 2 ezer munkatársat foglalkoztat Csehországban és Szlovákiában. 

Kiemelte, az összetett és biztonságkritikus rendszerek működtetésében elengedhetetlen a megfelelően képzett szakemberek megléte, ezért saját oktatási központot működtetnek. 

Mészáros Lőrinc, a V-Híd Zrt. tulajdonosa elmondta, 

a cseh partner nemcsak beszállítóként, hanem befektetőként és fejlesztőként jelenik meg, modern technológiát hoz Magyarországra.

 A vegyesvállalat létrehozása vasúttörténeti pillanat, eddig a vasúti biztosító berendezések piacán a nyugati cégek voltak jelen Magyarországon, a közös céggel a tervek szerint létrejön a első magyar, világszínvonalú biztosító berendezéseket gyártó üzem. 

A Mészáros csoport közleménye szerint a V4SIL célkitűzéseinek megvalósításához további munkahelyeket teremt az országban, és gondoskodik a szakképzett munkaerő-utánpótlásról is a V-Híd Akadémia segítségével a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel szorosan együttműködve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában