Pénzügy

2023.01.16. 11:23

A Széchenyi Kártya Program segítség a kisvállalkozások hitelezésében

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése, az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetőknek - állapította meg hétfői közleményében az OTP Bank, amely tavaly több mint 490 milliárd forintra szerződött partnereivel a programban.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: baranq

A közleményben rámutattak arra, hogy az infláció és az energiaválság nyomán továbbra is számos bizonytalanság nehezíti a vállalkozások pénzügyeinek tervezését, jövedelmezőségét. Az OTP Bank tapasztalatai alapján 

a mikro- és kisvállalkozások hitelkereslete nem csökkent, sőt többletigény jelentkezett. 

Ismertették, hogy a 2021 júniusától tavaly nyárig igényelhető Széchenyi Kártya Program GO! keretében az OTP Bank csaknem 570 milliárd forint hitelezésére, több mint 13 ezer vállalkozással kötött szerződést. A tavaly augusztustól elérhető Széchenyi Kártya Program MAX keretében a hitelintézet több mint 155 milliárd forintra szerződött csaknem 4 ezer vállalkozással.   

A tájékoztatás szerint 

a cégvezetők leginkább a likviditási nehézségek áthidalására alkalmas folyószámlahiteleket keresték, de népszerű volt a szabad felhasználású forgóeszközhitel is.   

Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank mikro- és kisvállalkozási területének vezetője a közlemény szerint kiemelte: a legtöbb kisvállalkozás továbbra is elsősorban az átmeneti fizetési problémák megoldására keres folyószámla- és forgóeszközhiteleket.   

A hitelintézet szakértői arra számítanak, hogy a megújult program keretében 2022-höz hasonlóan elsősorban a folyószámla- és forgóeszközhiteleket keresik majd a cégvezetők - hívta fel a figyelmet közleményében az OTP Bank.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában