Befektetés

2023.01.29. 10:30

Kazah–magyar tőkealapot hoznak létre egy gazdasági együttműködés keretében

Közös kazah–magyar kockázati tőkealap létrehozásáról írt alá nyilatkozatot a Széchenyi Alapok és a kazah–szingapúri kockázatitőke-befektető Steppe Capital pénteken Budapesten - számol be róla a Világgazdaság.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Freedomz

A magyar tőkealap-kezelő közleménye szerint a közös tőkealap két részalapból áll majd, egy magántőke- és egy kockázati tőkealapból, amelyekből magas hozampotenciállal rendelkező nemzetközi befektetések valósulhatnak meg.

A befektetés, amelyben mindkét fél 50-50 százalékos részesedéssel bír majd, mindkét részalap esetében eléri a 10 millió amerikai dollárt. Az alapkezelést teljes egészében a Széchenyi Alapok végzi 

– ismerteti a Világgazdaság.

A közlemény szerint az a cél, hogy a mindkét gazdaság számára kiemelten fontos technológia, energetika, mezőgazdaság, valamint az élettudományok terén vonzó befektetési és társbefektetési lehetőségek kiaknázásával egyszerre teremtsenek maximális nyereséget tulajdonosaiknak és elősegítsék a két ország gazdaságának fejlődését.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában