Megtévesztés

2023.04.24. 19:05

Pert nyert a Szerencsejáték Zrt. a lottoland.eu weboldal üzemeltetőjével szemben

Jogosulatlanul használta a magyar engedéllyel nem rendelkező lottoland.eu-t üzemeltető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaság a Hatoslottó szó és ábrás, valamint a Skandináv lottó és a Kenó szóvédjegyeket, ezzel védjegybitorlást követett el a Fővárosi Törvényszék jogerős döntése szerint.

Egyre többen keresik fel a lottózókat az ötös lottó rekordközeli nyereménye miatt

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az ítélet hatására a lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a "Hatoslottó plusz", a "Skandináv lottó+", valamint a "Kenó24/7" megjelölések magyarországi használatát április 20-tól beszüntette - írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, kötelezze a lottoland.eu weboldalt üzemeltetető máltai székhelyű Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot a "Hatoslottó plusz", valamint a, "Skandináv lottó+", és a "Keno24/7" megjelölések magyarországi használatának abbahagyására, amit 2021. december 21-től folytatott.

A Szerencsejáték Zrt. azért indított peres eljárást, mert lottoland.eu weboldalon használt "Hatoslottó plusz" megjelölés összetéveszthetőségig hasonlít a már jól ismert "Hatoslottó" védjegyéhez. Hasonlóképpen összetéveszthetők a "Skandináv lottó" és a "Skandináv lottó+" megjelölések, illetve a "Kenó" és a "Kenó24/7" szómegjelölések

 - áll a közleményben.

A Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a lottoland.eu weboldalon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában