időjárás

2021.11.03. 15:30

Folytatódik a borult, esős idő és megerősödik a szél

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 14 és 23 fok között alakul.

Fokozatosan vastagszik, záródik a felhőtakaró, estére már mindenütt erősen felhős vagy borult az ég, és egyre többfelé elered az eső.

Csütörtökön is többnyire borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet.

Délutántól északnyugat felől már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt a csapadék is fokozatosan megszűnik a nyugati tájakon, keleten viszont további kiadós eső várható.

A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, éjszaka meg is erősödik. Csütörtökön már nagy területen feltámad a szél, délkeleten viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 13 fok között alakul, inkább csak az Északi-középhegység területén lehet hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 14 és 23 fok között alakul, északkeleten ennél hűvösebb is lehet, északnyugaton pedig már a délelőtti órákban beállhat a maximum-hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!