Krimi

2021.06.29. 12:22

Tíz hónapos kisfia előtt végezte ki volt párját egy férfi – késsel a nyakában találtak az áldozatra

A virágkötőlánnyal brutális módon végzett volt szerelme.

A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosbítását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi tíz hónapos fia előtt ölte meg annak édesanyját – közölte az ügyészség.

A Győri Törvényszék 2021. április 29-én a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt halmazati büntetésül 7 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. A nem jogerős ítélet szerint az élettársak hosszú évek óta veszekedtek.

A nő szakított a férfival, elköltözött, új párja lett, ennek ellenére a férfi helyre akarta állítani a kapcsolatukat. A férfi a nő alaptalanul hazugnak vélt válaszai, tagadása és – a gyermek apaságának kérdésében – zavara miatt olyan indulatos, beszűkült tudatállapotba került, hogy 2019 februárjában a kajárpéci otthon konyhájában az asszonyra támadt.

Többször megütötte őt, majd a szobába – ahol közös tíz hónapos gyermekük is volt – menekülő nőt tovább bántalmazta, fojtogatta, aztán késsel többször megszúrta. Miután a nő meghalt, a férfi megpróbálta a hangosan síró gyermeket csitítgatni, de nem járt sikerrel, ezután pedig elmenekült a helyszínről. A férfit másnap a lakása előtt a nyomozók fogták el, amikor épp szökni próbált.

A nő holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra is másnap találtak rá. A másodfokú ügyészség szerint a gyermekek érdekét sértő bűncselekmény minősítése törvényes, a vádlott élet elleni cselekménye viszont nem az emberölés privilegizált esetének, az erős felindulásban elkövetett emberölésnek, hanem az emberölés alapesetének minősül.

A vádhatóság álláspontja szerint a halmazati büntetést ebből kiindulva, a felemelt középmértékhez képest, azt meghaladóan kell kiszabni a közös gyermeküket sorsára hagyó, a rendőrség elől szökni próbáló férfival szemben, a különös kegyetlenséghez közeli elkövetési módra is tekintettel – írja a Bors.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában