Bulvár-celeb

2021.08.31. 06:00

Horror! Egy éven át tartotta egy sötét veremben a kutyáját egy nő

Az állat a kiszabadítása után egyből rávetette magát egy babakádra, amiből kiszürcsölte a megmaradt esővizet.

Forrás: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár

A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár számolt be a Facebook-oldalán a verembe zárt kutya szomorú történetéről, amely egy évvel ezelőtt kezdődött – írja a tenyek.hu.

A keserű körülmények között élő kutya, már tavaly egy állatvédő – Anita – látóterébe került, de hiába próbálták elvinni, a gazdája nem engedte el az állatot. Pedig már akkor látható volt, hogy a nyakába belenőtt a zsinór. A gazdi azzal zavarta el az állatvédőt, hogy talált egy új lakóhelyet a kutyájának. A négylábú el is tűnt az udvarról, így elhitték neki, hogy új gazdához került az állat. Az igazság azonban sokkal fájóbb volt ennél...

Nemrégiben sokkoló hír érkezett a kutyáról, miszerint az elmúlt egy évet egy pinceszerű veremben töltötte. A nő egyből a helyszínre sietett, és meggyőzte a gazdát, hogy adja át neki az állatot, majd kimenekítette a fogságából.

Állítása szerint a mély verem sötét volt, nyílása odatámasztott deszkákkal és egyéb hulladékokkal volt elbarikádozva, hogy a kutya semmiképpen ne tudjon kiszabadulni.

„Bevilágítottunk, a kutya a verem alján ugrált kétségbeesetten, ahogy 1 éve tette minden nap. Tálat sehol nem láttunk, élelemnek, víznek nyoma sem volt.

Lebontottuk a barikádot, a kutya még akkor is mélyen volt ahhoz, hogy kijusson, és azt sem tudtuk, hogy hogyan reagál idegenekre” – olvasható az egyesület bejegyzésében.

Anita szerint a kutya nagyon sovány volt, lábai pedig rogyadoztak. Kiszabadulása után egyből rávetette magát egy babakádra, amiből kiszürcsölte a megmaradt esővizet.

Ezt követően egyből állatorvoshoz vitték a kutyát, akiről tapintásra az derült ki, hogy teljesen üres a gyomor- és béltartalma. Az egy éve benőtt madzag azóta is ott volt a nyílt sebén, amely ödémát okozva szorította el a nyakát.

Az állatvédő szerint az állat hiába haragudhatna az egész világra, mégis barátságosan és bizalommal fogadta a megmentőit. Ugyan kétszer rohamot kapott a kezelés után, ám az állapotát sikerült stabilizálni.

A kutyát végül Mackónak nevezték el, aki már csak egy szerető gazdára vár.

Az egyesület több felkavaró képet is megosztott a szerencsétlenül járt négylábúról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!